Samarbejde med UCL

For at understøtte visionen om at have Danmarks mest aktive 0-5 årige, har Svendborg Kommune indgået et samarbejde med Pædagoguddannelsen i Svendborg. Det betyder, at der fremover uddannes flere pædagoger med særligt fokus på krop og bevægelse.

Aftalen betyder, at de studerende, der fremover uddanner sig til at arbejde med 0-5 årige børn på pædagoguddannelsen i Svendborg, får en uddannelse med en særlig bevægelsesprofil.

De kommende pædagogstuderende kommer både til at arbejde med, hvordan fysisk aktivitet og bevægelse kan bruges som et pædagogisk redskab til at fremme børns læring og trivsel, og de får viden om børnenes motoriske udvikling generelt.

Samarbejdet mellem pædagoguddannelsen og kommunen kommer også til at betyde, at de studerende får mulighed for at prøve deres teorier af i praksis. De vil møde forskere, der giver et solidt indblik i aktuel forskning, og de får et tæt samarbejde med pædagoger i Svendborg, der bruger krop og bevægelse i deres egen hverdag. På den måde løfter vi i fællesskab kvaliteten af uddannelsen.

Pædagoguddannelsens bevægelsesprofil udbydes for første gang med studiestart i februar 2018 i Svendborg. Du kan læse mere om UCLs bevægelsesprofil her: https://ucl.dk/uddannelser/paedagoguddannelsen-ved-ucl/paedagoguddannelsen-med-bevaegelsesprofil/